Groningen Bevalt!

De commissaris van de Koning, René Paas, neemt op dinsdag 15 november a.s. het eerste exemplaar van Groningen Bevalt! in ontvangst. In het boek vertellen 33 geboren Groningers in interviews met Martijn Jas over hun onlosmakelijke band met Stad en Ommeland. Fotograaf Maarten Corbijn (www.corbino.nl) maakte speciaal voor dit boek de portretfoto’s.

De presentatie van de feestelijke bijeenkomst is in handen van Jacques d’Ancona. Er is een verrassingsoptreden en acteur en dj Egbert-Jan Weeber zal na afloop van het officiële gedeelte nog wat muziek gaan draaien. Weeber en d’Ancona zijn twee van de hoofdrolspelers uit het boek.
Naast Weeber en d’Ancona zullen ook Bert Visscher, Peter de Haan (Pé
Daalemmer), Henk Helmantel, Ben Woldring, Wia Buze, Alex Vissering, Klaas Nuninga, Hans Hateboer, Bram Douwes, Hero-Jan Hooghoudt, Len Boot, Marianne Timmer, Hanneke Kappen, Jaap Nienhuis en Beno Hofman aanwezig zijn. Laatstgenoemde, in Friesland geboren maar Groninger geworden, schreef het voorwoord. U bent van harte welkom!

Groningen Bevalt! is het 8ste Bevalt-boek van interviewer en uitgever Martijn Jas (Breda, 1966). Eerder verschenen Breda Bevalt! (2001), Maastricht Bevalt! (2003), Rotterdam Bevalt! (2004), Utrecht Bevalt! (2006), Amsterdam Bevalt!(2008), Haarlem Bevalt!
(2009) en Den Haag Bevalt! (2013). De boeken verschijnen bij zijn eigen eenmansuitgeverij Kapstok. Inmiddels zijn er meer dan 35.000 Bevalt!-boeken verkocht. Groningen Bevalt! is vanaf 15 november a.s. verkrijgbaar.

Noot:
In de bijlagen de cover van het boek en een foto (door Corbino) van schrijver en uitgever Martijn Jas met Egbert-Jan Weeber. Jas: “Van de bijna 250 Bevalt!-interviews die ik inmiddels heb gehouden, was het interview met Weeber het leukste.”
Voor interviewaanvragen en beeldmateriaal in hoge resolutie kunt u contact opnemen met: Martijn Jas, M: 06-20027806 E: martijn@uitgeverijkapstok.nl
www.uitgeverijkapstok.nl